Zalety blendowania

Jako jedyni i pierwsi na polskim rynku blendujemy zamiast wyciskać. Dlaczego ?

Pozyskiwanie soku to proces ekstrakcji płynu wraz z jego wartościami odżywczymi witaminami, minerałami  i cukrem oraz pozbywanie się błonnika. Otrzymujemy płyn, a pozbywamy się pulpy. Faktem jest, że dobro zawarte w soku trafia bardzo szybko do krwioobiegu, niestety tak samo szybko trafia tam cukier.  

Blendowanie polega na miksowaniu całych owoców i warzyw w blenderze o dużej mocy - skorka, pestka, miąższ pozostają w środku, a w nich błonnik, który odgrywa ważną rolę w procesie trawienia i detoksykacji, zapobiega zbyt szybkiemu przyswajaniu węglowodanów, oraz wspomaga wydalanie toksyn z organizmu.  Kolejnym plusem blendowania jest możliwość dodawania do napojów innych wartościowych składników takich jak orzechy, pestki, nasiona i SUPERFOODS, które w naszych miksach grają główną rolę. Dzięki temu otrzymujemy pełnowartościowy posiłek i bombę wartości odżywczych zapakowana w 500ml butelkę ze szkła! Tak ! Dbamy o przyszłość zielonej planety dlatego odbieramy od naszych klientów zużyte butelki w zamian za 10% zniżki na kolejny zestaw. Nasze opakowania są eko friendly, a poziom wytwarzania odpadów prawie zerowy - przypominamy - w blenderze ląduje wszystko, nie zostawiamy pulpy z wyciśniętego soku.

Dbamy o to, aby nasze miksy były pyszne, sycące i zaspokajały wszystkie niezbędne potrzeby organizmu.

Oczyszczamy, wspomagamy, dodajemy energii, relaksujemy, tonizujemy i odchudzamy.

Wszystkie składniki w naszych koktajlach są organiczne lub pozyskiwane od lokalnych, małych przedsiębiorstw i zaprzyjaźnionych rolników.